Pocity z přechodu z G5 na G6

G5 nebo G6???

Častá otázka, je Dexcom G6 lepší nebo horší. Ono je to vlastně v podstatě jedno, ten kdo je na G5 a vyčkává, tak vlastně jen oddaluje nevyhnutelné. Srovnání v číslech při vzájemných soubojích jsme tu měli už několik, ale co srovnání uživatelské?

Dexcom G5 jsem používal přes 2 roky. G6 využívám lehce přes půl roku a myslím, že už mám dostatek informací na uživatelské srovnání ,ne jen strohých čísel, ale hlavně o mých pocitech z přechodu na G6. Obě řady senzoru jsem provozoval na oficiální aplikaci Dexcom na různých typech mobilu Samsung. Srovnání je jen můj názor jak to vnímám já, jako běžný uživatel, který nemá žádné IT vzdělání a informace čerpá od obchodních zástupců a manuálu k použití.

1. srovnání vysílačů…

G6 má oproti G5  výrazně kratší dosah signálu a to i ve volném prostoru. Tohoto jsem si všiml hned první den, nejprve jsem měl podezření na vadu vysílače, ale bohužel je to i u druhého, takže se jedná o vlastnost. Plusem nového vysílače je jeho velikost, spolu s tvarem senzoru jsou lépe tvarované a už tolik nevyčnívají jako G5. Životnost vysílače je stejná, tam se nic neměnilo. Zavádění a vyjmutí vysílače samotného je lehce pozměněno, ale žádné drama  se nekoná.

2. srovnání senzorů…

G6 je nově brána jako bezkalibrační senzor, ale je tam správně poznamenáno, že kalibrace může zvyšovat přesnost.Životnost G6 se také prodloužila ze 7 dní na 10 dní. První den je pro mě G6 často dost tragická až nepoužitelná, to u G5 platilo tak 12h. Po 24h se ustálí a senzor je bud hodně přesný, ale bohužel se mě stává, že je na hranici reklamace. Ano G6 je rychlejší na reakce, to nepopírám. Jen u ní platí to, že je bud perfektní, nebo nic moc. Za dobu použivání G5 jsem měl 2 reklamace a ostatní senzory bezproblémové. U G6 jsou 2 reklamace už teď po půl roce a u pár kusu to bylo hraniční. Určitě je  dobré je kontrolovat alespoň 2x za den a slepě nevěřit. Samostatnou kapitolou je aplikace senzoru. Ta je zásadně odlišná. G5  byla vlatně taková stříkačka. Důvodem změny pro současný aplikátor byla podle výrobce nutnost zajistit aby byl senzor zaveden pod správným úhlem. Má to několik nevýhod. Je to velké a zabírá to dost místa, je z toho hodně odpadu  a Gréta by je nepochválila. Ale co mě vádí víc, je to, že se mě nepovedlo díky nemožnosti regulování razance aplikace senzor zavést skrz náplast se kterou nebyl na G5 problém. Náplast používám hlavně v létě kvůli pocení, že senzor lépe drží. Pro někoho je důvod závažnější a to alergická reakce na lepení. Toto mě vadí o to víc, že G6 hůře lepí. Možná to někomu půjde a já jsem jen jelito, ale k  dalšímu pokusu se senzorem jsem se neodhodlal, zase tolik jich nemám.

3. aplikace Dexcom…

-že budu psát toto porovnávání jsem věděl hned od začátku, ale že budu muset zahrnout i tuto část mě nenapadlo. Ale jen do prvního spuštění aplikace Dexcom G6.  Technici v Dexcomu asi zapoměli, že mnoho diabetiků má problémy s očima. Pozměněná grafika s kolečkem a v něm hodnota není pro lidi s poškozením opravdu ideální. Ale jěště větší problém je ve volbě textu a i to že se písmo v aplikaci nerovná velikosti písma prostředí mobilu. To sice nebylo ani u G5, ale rozdíl nebyl tak propastný. Neřešil bych to pokud bych si mohl z aplikace udělat foto displeje, ale to bohužel nelze. Co mě také mrzí je malá pružnost IT  oddělení a velké spoždění dostupnosti aplikace Dexcom pro nové telefony.

A jak bych to zhodnotil závěrem. G6 vydrží 10 dní a je rychlejší na reakce to beru jako pokrok, jen těch malých a větších záporů je na mě trochu moc a po G5 se mě už teď stýská

Sdílet

FOLLOW @ INSTAGRAM