Změny k 1.1.2019 – číselník PZT

Změny k 1.1.2019 – Číselník PZT

V současné době se často zajímáte, jak to bude s úhradou senzorů k 1.1.2019 a i když vám ještě nesdělím přesné úhrady, tak zatím alespoň fakta, která vyplývají z novely zákona o PZT :

– k 1.1.2019 musí všechny zdravotní pojišťovny postupovat v úhradách PZT stejně. Tedy ceny všech pomůcek pro diabetiky budou sjednoceny. Novela říká, že by to mělo být v zájmu té nejlepší varianty pro pacienta, zde ale nedošlo ke shodě zdravotních pojišťoven právě u senzorů, protože VZP zde měla proklientský přístup a ostatní ZP to nejsou ochotny tolerovat, probíhaly diskuse, a cenu pro pacienta stanoví SUKL k 1.1.2019 v Číselníku PZT, který dosud není vydán.

– Novela PZT vzejde v platnost k 1.12.2019 – tzn. že vyšší úhrada proužků do glukometrů, budget pro senzory aj. pomůcky bude platit až od 1.12.2019.

– Nové pomůcky v roce 2019 (např. Dexcom G6 aj.) – firmy musí nejpozději do 30.6.2019 přihlásit nové výrobky, které chtějí zařadit do Číselníku a pokud budou schváleny, budou už v Číselníku k 1.7.2019 nebo k 1.10.2019 Další pak až od 1.12.2019.

– Kódy jednotlivých PZT zůstávají zachovány.

autor: Simona Procházková, VZP

Sdílet

29 Comments

  1. RoyalCBD

    Fe3gUn Many thanks an additional superb write-up. The site else might anyone obtain that types of facts in such an easy way of writing? I get a display in the future, and I am within the hunt for like info.

  2. سكس عربي

    Wow, awesome blog layout! How long have you been blogging for? you made blogging look easy. The overall look of your site is fantastic, as well as the content!

  3. rogers internet packages

    It is actually a great and helpful piece of information. I am glad that you simply shared this helpful info with us. Please keep us up to date like this. Thanks for sharing.

  4. www.freezingraccoon.com

    It is really a nice and useful piece of information. I am glad that you shared this helpful information with us. Please keep us up to date like this. Thanks for sharing.

  5. master poker88

    This blog is without a doubt interesting and informative. I have picked up many handy things out of this blog. I ad love to go back again soon. Thanks a lot!

FOLLOW @ INSTAGRAM