Kokosové kuličky – nízkosacharidové Rafaello

Taky vždy hledáte cukroví na poslední chvíli? Toto má několik variant a jde použít i na běžné oslavy. Pro milovníky sladké chuti je možné přidat cukr, med nebo sladidlo dle vlastní volby. Postup je velmi snadný.

Suroviny:

250g Mascarpone

150g kokos strouhaný + na obalení

Mandle

 

Postup:

150g strouhaného kokosu vložíme do mixéru a nasekáme na mouku, přidáme Mascarpone a zašleháme. Jak se hmota spojí máme hotovo a kolem mandličky tvarujeme kuličky, které obalujeme v kokosu.

Pro menší děti jsme vynechali mandli.

Trvanlivost je podle Mascarpone při uchovávání v lednici.

Pokud si uděláte 10g kuličky má jedna – 199KJ, 4,7g tuku, 1g sacharidů, 0,6g bílkovin + mandlička

 

Sladší varianta:

K Mascarpone přidejte 65g moučkového cukru. Pak je již postup stejný.

Pokud si uděláte 10g kuličky má jedna – 197KJ, 4g tuku, 2,3g sacharidů, 0,5g bílkovin + mandlička

 

Sdílet

2 Comments

FOLLOW @ INSTAGRAM