I letos máme pro vás vyzkoušený recept na cukroví na poslední chvíli, ale lze je připravit i pro jiné sváteční příležitosti.
Těsto – suroviny:
150 g mandle mleté
50g máslo – změklé
2 lžíce kakaový prášek – Holandské kakao
30 g kokosová mouka
1ks vejce
Pařížský krém – suroviny:
250g Mascarpone
200g smetana ke šlehání, šlehačka
100g čokoláda na vaření
Poleva – suroviny:
50g Omega – tuk
100g čokoláda na vaření
Postup přípravy:
Všechny ingredience na těsto je možné v míse propracovat vidličkou, kdo má mixér může použít ten.
Máslo nezapomeňte nechat změknout. Vzniklá hmota je velmi vláčná a lepivá.
Těstem naplňte formičky na rohlíčky a přitlačte. Některé formičky potřebují vymazat máslem. Pečte cca 10 min na 180°C. Upečené rohlíčky nechte vychladnout.
Připravte si pařížský krém. V mixéru vyšlehejte šlehačku do tuha, přidejte Mascarpone a rozpuštěnou čokoládu, neměla by být horká.
Zdobičkou dejte krém na rohlíčky a polejte polevou. Polevu rozpouštějte ve vodní lázni, ať se Vám neudělají hrudky. Rohlíčky namáčejte stranou s krémem a nechte je ztuhnout v lednici.