SENS Fitness tyčinka

Od počátku s diabetem a celiakií jsem hledal nějaké zdravé tyčinky, které zasytí, budou chutné a zároveň si k nim nemusím dávat insulinový bolus. Z toho tedy vychází následující parametry, kterými jsem podrobil hledání ideální „svačinové“ tyčinky. Chci tyčinky z přírodních surovin, bez chemie, s minimem sacharidů (jak to jen jde) a hlavně bez lepku. Na trhu je velké množství tyčinek různých typů a od různých výrobců, ale všechny (ty co jsem našel/ochutnal/viděl) nějakým způsobem nesplňují mé zadání. Buď obsahují pšenici či pšeničnou vlákninu (pro celiaka JED) nebo mléčnou bílkovinu, např. Myprotein Mybar ZERO (za mě totální lepivý hnus). Dále pak samozřejmě spousta potravinářských aditiv více či méně umělých, plně ztužený palmojádrový tuk, aromata, barviva, konzervanty, atd. Nic z toho jíst nechci když mám na výběr. A přitom alternativa existuje. Jsou to SENS Bars – Gluten Free – Lowcarb Highprotein Bar / Energy Bar – bezlepkové – nízkosacharidové proteinové a energetické tyčinky

I don’t fear BUGS I EAT them

Jednou jsem takhle na jednom eshopu při objednávce svých oblíbených bezlepkových Wholebake Flapjack na potírání hypoglykemie 🙂 narazil na mě zatím neznámé tyčinky SENS Bar. Začetl jsem se do složení a ihned mě to zaujalo. Rád experimentuji a zkouším nové směry. A protože jsem otevřené mysli nemůže mě zmínka o netradiční hlavní ingredienci vůbec odradit, ba právě naopak – zkusím to. Cvrk, cvrk – Acheta domesticus.

Začal jsem tyčinkou s příchutí tmavá čokoláda a pomeranč a musím říci, že mě to úplně uchvátilo. Tedy neváhal jsem a objednal si testovací balení tyčinek, které obsahuje 4 různé tyčinky. Dvě proteinové – low carb – s příchutěmi „Tmavá čokoláda & Sezam“ a „Arašídové máslo & Skořice“ a dvě energetické tyčinky s příchutěmi „Tmavá čokoláda & Pomeranč“ a „Ananas & Kokos„. Základem všech tyčinek je mouka z cvrčků. Další ingredience jsou podle druhu tyčinky báječné věci jako datle, agávový sirup, čokoláda, kakao, kešu oříšky, arašídové máslo, sezam, kokos, pomeranč a nebo ananas.

Gluten Free

Jelikož jsem celiak, navíc příznakový, citlivý na kontaminace, je pro mě naprosto nezbytné vědět, zdali je potravina kontaminovaná lepkem či nikoliv. Dotázal jsem se proto přímo výrobce a na mou otázku čím jsou krmeni cvrčci a zdali mohou tyčinky obsahovat nějaké kontaminace lepkem jsem dostal následující velmi uspokojivou odpověď: „Cvrčky lepkem nekrmíme. Není možnost jak by se lepek mohl dostat do tyčinky ať už z cvrččí mouky či jakékoliv jiné ingredience. Tyčinka je bezlepková a splňuje nejpřísnější limity tzn. že je bez lepku. Máme na to testy. Pokud bychom cvrčky lepkem krmily tak by tam byly traces, neděláme to a tudíž jsou bez lepku. Ostatně označení bez lepku máme na obalu tyčinek a to bychom si nemohli dovolit pokud bychom na to neměli testy. Nezávadnost a jasné označení našich tyčinek bereme naprosto vážně. “

SENS Bar - nutriční informace
SENS Bar – nutriční informace

Try it, Taste it

Pevně věřím, že se najde spousta podobně smýšlejících lidí, kterým přijdou vhod tyčinky SENS Bar. A to ať už diabetikům, kteří hledají low carb snack tyčinky či celiakům a alergikům, kteří nemohou lepek. Každopádně doporučuji si osobně vyzkoušet chuť těchto nutričně hodnotných a zdravých tyčinek. Zahoďte roky pěstované předsudky o jedení hmyzu a na stránkách výrobce si objednejte speciální testovací balení všech čtyř druhů. A pokud Vám to pomůže v rozhodování, vyjednal jsem unikátní slevu 20% pro celiaky/alergiky na pšenici a diabetiky. Kód slevy je  „SENS4DIETERS“ s platností jeden rok do 31.12.2020.

https://www.sensbar.com/cz/product/sample-pack

autor článku: Petr Čvančar

zdroj: https://blog.gandalf.cz/t1d-cs/sens-bars-gluten-free-lowcarb-highprotein-bar-energy-bar

Moc děkujeme Petrovi za super tip na zdravé svačinky. Musím říct, že u nás byla po tyčince krásná linka!

23 Comments

  1. Royal CBD

    L5JykG Wow, marvelous blog layout! How long have you been blogging for? you make blogging look easy. The overall look of your web site is excellent, as well as the content!

  2. https://180.210.204.77/

    You ave made some good points there. I looked on the internet for additional information about the issue and found most individuals will go along with your views on this website.

  3. octavioguerrero

    Wonderful article! This is the kind of information that should be shared around the web. Shame on Google for now not positioning this post higher! Come on over and seek advice from my site. Thanks =)

  4. CCNP Data Center Study Guide

    Please forgive my English.Wow, fantastic blog layout! How lengthy have you been running a blog for? you made blogging glance easy. The entire look of your website is fantastic, let alone the content!

  5. link bola88

    This very blog is really educating as well as factual. I have found a lot of useful stuff out of it. I ad love to come back again soon. Thanks!

  6. Etsy

    Regards for helping out, great info. аЂа‹аЂ I have witnessed the softening of the hardest of hearts by a simple smile.аЂ аЂа› by Goldie Hawn.

FOLLOW @ INSTAGRAM