LC granola

Nejlepší LC granola EVER! Opravdu!:) 

Na čistě ořískových granolách mi chyběla ta křupavost slepených kousků. Čistě oříšky mě neuspokojovaly a tak jsem přemýšlela nad alternativou. Inspirovalo mě nakonec klasické drobení do polévky:) 

Granola je od oka, protože jsem nějak nečekala, že to vyjde tak výborně, je to první pokus. 

Na plnou misku jako je na obrázku:

Hrstka mandlí 
Hrstka kešu
Hrstka pistácií

Rozemlít na hrubé kousky. Přidat 3 lžíce neslazeného kondenzovaného mléka,1 lžíci čekankového sirupu, promíchat s ořechy, rozprostřít na plech a péct na 175 stupňů cca 8 minut. 

Mezitím z jednoho vejce, mandlové a kokosové mouky ( já dala cca půl napůl, možná trochu víc mandlové) uděláme husté těsto jako na storuhání do polévky. Nastrouháme na ořechy hrubým struhadlem a dáme do trouby na 10-15 minut, až budou kousky zlatavé a křupavé. Nakonec přidáme strouhaný kokos, plátky kokosu, promícháme, pokapeme čekankovým sirupem (já dala něco mezi 1-2 lžícemi) a dáme na dalších cca 5
minut do trouby, aby kokos jemně zezlátl. 

Vyndáme z trouby a necháme vychladnout. Ořechy budou díky sirupu a mléku slepené do kousků. Další křupavost dodá “drobení”.

Nakonec jsem přidala maliny a borůvky sušené mrazem. Jak dlouho to vydrží uzavřené v nádobě, netuším.

Autor: Míša Volbechtová

Sdílet

31 Comments

  1. سكس عربي

    You ave made some decent points there. I looked on the net for more information about the issue and found most people will go along with your views on this site.

  2. thi cong khach san

    keep up the superb piece of work, I read few articles on this web site and I think that your web site is very interesting and has got sets of excellent information.

  3. bandar ceme

    What as up, is it rite to just study from publications not to pay a quick visit world wide web for hottest updates, what you say friends?

FOLLOW @ INSTAGRAM